suomibanner

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Myös ulkomaalaisia voidaan palkita ritarikuntien kunniamerkeillä.

Etu sivuSlide show 230x304 1

Kunnian ruletti kansi low 2017 05 23Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien historiaa kirjoittavan PhD Antti Matikkalan tutkimus Kunnian ruletti – korkeimmat ulkomaalaisille 1941–1944 annetut suomalaiset kunniamerkit on ilmestynyt.

Teoksessa käsitellään yksityiskohtaisesti kaikkien mainittuina vuosina SVR:n ja SL:n suurristejä ja I luokan komentajamerkkejä sekä korkeimpia Vapaudenristin ritarikunnan kunniamerkkejä saaneiden ulkomaalaisten palkitsemisten taustat.

Ritarikuntien kotisivuilta löytyy uusittu, aihetta sivuava teema-artikkeli Miekkojen kera II.

Matikkala viimeistelee Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien historiaa, joka valmistuu joulukuussa 2017.

Lisätietoja Kunnian ruletti -teoksesta SKS:n sivuilla.

Teema

Olympia- ja paralympiavoittajille kunniamerkkejä solkineen

SL RI R kotelotItsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna 2017 on päätetty palkita suomalaisia olympia- ja paralympiavoittajia kunniamerkeillä.

Lue lisää...
Pro Finlandia -mitaleita itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna

th SL PF

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna Pro Finlandia -mitalin saa 15 taiteilijaa ja kirjailijaa. Nimet löytyvät 6.12.2017 annetut kunniamerkit -listasta sekä Pro Finlandia -mitalin saajien rekistereistä sekä aakkosjärjestyksessä että vuosikymmenittäin.

Lue lisää...

Käyttöohjeita

 

Juhlapuku ja kunniamerkit (frakki)Juhlapuku ja kunniamerkit (frakki)Tumma puku ja kunniamerkitTumma puku ja kunniamerkit Sotilaspuvut ja vastaavat virkapuvutSotilaspuvut ja vastaavat virkapuvut